Sastav:
Luk beli 30 gr(ako je od crnog luka onda 200 gr crnog luka).
Brašno 50 g ;
Supa 1/2 litra;
Sirće;
So;
Dodatak jelima;
Masnoća
Priprema:
Beli luk istucati (ako pravite od crnog luka onda njega isjeckati ili samleti).Pržiti luk,beli ili
crveni zavisno od vrste sosa koji želimo spremiti.Pržiti dok brašno blago ne porumeni,
pa naliti supom i na tihoj vatri kuvati do 30 minuta. Sos ne sme biti suviše redak! Začiniti i dodati sirće po želji.Da bi se izgubili komadići luka gotov sos propasirati.
Služiti uz roštilj, faširane šnicle ili ćufte.
Priprema:
Beli luk istucati (ako pravite od crnog luka onda njega isjeckati ili samleti).Pržiti luk,beli ili
crveni zavisno od vrste sosa koji želimo spremiti.Pržiti dok brašno blago ne porumeni,
pa naliti supom i na tihoj vatri kuvati do 30 minuta. Sos ne sme biti suviše redak! Začiniti i dodati sirće po želji.Da bi se izgubili komadići luka gotov sos propasirati.
Služiti uz roštilj, faširane šnicle ili ćufte.
Нема коментара :
Постави коментар