Sastojci:
* 1l mleka
* 15 kasika šećera
* 3 vanil šećera
* 6 jaja
* 1 kašika brasna
Prprema:
Staviti mleko da provri sa 6 kašika šećera i vanil šecćrom. Posebno umutiti sneg od 6 belanaca i 3 kašike šećera. Uzimati po kašiku šlaga, stavljati u mleko koje vri, pa obe strane kuvati oko 3 minuta. Kuvane knedle vaditi rešetkastom kašikom i redjati ih u staklenu činiju. Posebno skuvati žuti krem: umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera i 1 kašikom brašna, sipati u vruće mleko ( u kom su se kuvale knedle od belanaca ). Kuvati dok se krem ne zgusne. Krem preliti preko snenokli. Služiti dobro rashladjeno.
Coolinarika
* 1l mleka
* 15 kasika šećera
* 3 vanil šećera
* 6 jaja
* 1 kašika brasna
Prprema:
Staviti mleko da provri sa 6 kašika šećera i vanil šecćrom. Posebno umutiti sneg od 6 belanaca i 3 kašike šećera. Uzimati po kašiku šlaga, stavljati u mleko koje vri, pa obe strane kuvati oko 3 minuta. Kuvane knedle vaditi rešetkastom kašikom i redjati ih u staklenu činiju. Posebno skuvati žuti krem: umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera i 1 kašikom brašna, sipati u vruće mleko ( u kom su se kuvale knedle od belanaca ). Kuvati dok se krem ne zgusne. Krem preliti preko snenokli. Služiti dobro rashladjeno.
Coolinarika
Нема коментара :
Постави коментар