Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

SLATKA CRVENA PAPRIKA

Jedna paprika obezbedjuje više od 150 procenata preporučene dnevne doze vitamina C.
Jedna prosečna crvena paprika ima u sebi 4.220 internacionalnih jedinica beta-karotina, što je više od 80 procenata preporučene dnevne doze ovog vitamina.
Ona je pored toga, jedna od malog broja namirnica koje sadrže likopen, karotenoid koji može da pomogne u prevenciji različitih oblika kancera.
Nizak nivo likopena u krvi inicira povećani rizik od razvoja kancera grlića materice, bešike i pankreasa.
Beta-karotin može da pomogne u prevenciji oboljenja koronarnih arterrija, karotenoidi (kao što je likopen) mogu da doprinesu sprečavanju nastanka različitih tipova kancera.
Beta-karotin takodje pomaže u prevenciji ćelijskih oštećenja koja dovode do preranog starenja.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Registujte domene po povoljnoj ceni. U kontrol panelu imate potpunu kontrolu nad domenima čak iako nemate predznanje ili ste napredni korisnik. Pomoću Sitebuilder-a možete napraviti Vaš sajt - brzo i lako bez ikakvog predhodnog znanja. Jednim klikom možete pokrenuti blog ili web prodavnicu (alat je jednostavan za korišćenje i odmah možete početi sa prodajom Vaših proizvoda).

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Top blogova