1 plavi patlidžan;
3 manja cukinija;
2 crvene paprike;
1 žuta paprika;
2 crvena luka;
4 paradajza;
1 šolja maslinovog ulja;
1 pakovanje testenine od 500 gr.
Za dresing (preliv) potrebno je:
2 seckana česnja belog luka;
1 kašika balzamik sirćeta;
1/3 šolje maslinovog ulja,
1 šolja iseckanog svežeg bosiljka.
Za garniranje potrebno je:
izmrvljeni sir feta ili sl.
Iseći na režnjeve po dužini patlidžan i cukini. Poredjati u podmazan pleh i kratko ispeći u rerni.
U drugom podmazanom plehu ispeći crni luk isečen na režnjeve i paradajz isečen na polovinu
po dužini. Papriku ispeći, zatim kožu oljuštiti. Takodje oljuštiti i paradajz. Sve povrće iseckati
na manje parčiće, veličine zalogaja. U većoj činiji staviti sve povrće i preliti prethodno izmešanim
dresingom. Promešati i ostaviti u frižideru pokriveno plastičnom folijom.
Skuvati testeninu u slanoj vodi. Ocediti, ohladiti. U veću činiju za salatu staviti ohladjenu testeninu, a preko nje rasporediti povrće. Odozgo rasporediti izmrvljeni sir.
Нема коментара :
Постави коментар