Potrebno je:
- 750 g fileta, so i biber
- sok od 1/2 limuna
- 1 kašičica senfa, 1/4 l piva
- 8 prepunih kašika brašna
- 2 kašike ulja, 1 ravna kašičica šećera
- malo biljne masti za pečenje
- 1 jogurt, 1/2 kesice majoneza
- nekoliko krastavčića iz turšije
- 1 tvrdo kuvano jaje
Oprati riblje filete i osušiti ih kuhinjskom krpom i iseći na odgovarajuce komade.
Posoliti, pobiberiti, preliti limunovim sokom i začiniti senfom. Pivo usuti u činiju,
dodati brašno i dobro umutiti. Dodati ulje, šećer i so. Riblje filete potopiti u testo
od piva i pržiti dok riba ne dobije zlatno mrku boju. Izvaditi i ostaviti da se ocedi.
Uz to napraviti preliv od jogurta, majoneza, seckanog jajeta i krastavcica.
Servirati uz krompir salatu prelivenu uljem i sirćetom.
- 750 g fileta, so i biber
- sok od 1/2 limuna
- 1 kašičica senfa, 1/4 l piva
- 8 prepunih kašika brašna
- 2 kašike ulja, 1 ravna kašičica šećera
- malo biljne masti za pečenje
- 1 jogurt, 1/2 kesice majoneza
- nekoliko krastavčića iz turšije
- 1 tvrdo kuvano jaje
Oprati riblje filete i osušiti ih kuhinjskom krpom i iseći na odgovarajuce komade.
Posoliti, pobiberiti, preliti limunovim sokom i začiniti senfom. Pivo usuti u činiju,
dodati brašno i dobro umutiti. Dodati ulje, šećer i so. Riblje filete potopiti u testo
od piva i pržiti dok riba ne dobije zlatno mrku boju. Izvaditi i ostaviti da se ocedi.
Uz to napraviti preliv od jogurta, majoneza, seckanog jajeta i krastavcica.
Servirati uz krompir salatu prelivenu uljem i sirćetom.
Нема коментара :
Постави коментар