Potrebno:
1/2 l mleka,
1/2 l vode,
2 jajeta,
malo soli,
brašna po potrebi,
1kg piletine,
2 glavice crnog luka,
so, biber, senf,
peršunov list, kiseli krastavci
Priprema:
Umesiti testo za palačinke i ispeći ih. Palačinke peći tanko i ostaviti ih da se ohlade malo
Fill:
Obariti pola pileta (oko 1 kg mesa). Kada se piletina ohladi, odvojiti od kostiju i samleti na mašini za meso.
Oljuštiti 2 glavice crnog luka, sitno iseckati i propržiti na ulju. Kad se luk uprži dodati samleveno pileće meso i još desetak minuta dinstati. U izdinstanu masu dodati soli po ukusu, malo bibera, dve kašičice senfa i sitno seckanu vezu peršunovog lista. Na kraju dodati 3-4 srednje rendana kisela krastavčica.
Filovanje
Na sredinu palačinke staviti kašiku fila i rastanjiti u obliku kocke velicine 4x4cm. Preklopiti levu i desnu
stranu palačinke ka sredini, a potom odozgo i odozdo, tako da se dobije kocka.
Palačinke u obliku kocke slagati na tacnu s tim da im je preklop na dole. Ostaviti u frižideru da
odstoje makar jedan sat , a onda ih pohovati . Pohovanje vršiti na klasičan način-najpre u brašno,
potom u razmuceno jaje.
Ovako pripremljene palačinke možete pripremiti i ranije i složene na tacni ostaviti u zamrzivač.
Kada vam zatrebaju za posluženje izvadite ih iz zamrzivača jedan sat ranije i pred služenje ih samo ispohujete.
Vidi jos i ovo...
Пријавите се на:
Објављивање коментара
(
Atom
)
Ako želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.
jaja
brašno
orah
mleko
čokolada
crni luk
sir
limun
peršun
Riba
pavlaka
krompir
beli luk
pečurke
kore
piletina
jogurt
kvasac
svež paradajz
šunka
pirinač
aleva paprika
šargarepa
jabuke
keks
praziluk
svinjsko meso
rum
susam
banana
celer
majonez
med
smokve
belo vino
lešnik
ljute paprike
mak
višnje
griz
krastavac
pasulj
slatke paprike
spanać
šljive
jagode
kakao
kokos
slanina
kupus
teleće meso
džem
grašak
kafa
kesten
soja
tikvice
badem
cvekla
govedina
kajmak
kajsije
kukuruz
oblande
pivo
ratluk
suvo groždje
ananas
blitva
breskva
crno vino
dimljene kobasice
eurokrem
jagnjeće iznutrice
kačkavalj
kornfleks
kruške
maline
morski oraščić
muskatni oraščić
puding
pšenica
tikva
boranija
djumbir
dulek
dunja
jagnjeće meso
karamele
karfiol
kelj
kikiriki
kivi
kreker
krem banane
kuvani paradajz
lovorov list
mango
masline
mekinje
nana
ren
suncokret
suve dimljene kosti
trešnje
viršle
zelena salata
zova
ćuretina
šipurak
Нема коментара :
Постави коментар