Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

PERECE OD KUVANOG TESTA

Kvasac, šoljica mleka, kašičica šećera, 600 g brašna, ravna kašičica soli, pola šoljice ulja, pola kašičice sode-bikarbone, jaje, susam, kim.

Kvasac razmutiti sa malo mleka, šećera- zamesiti sa brašnom, 300 g mlake vode, pola kašičice ulja, malo soli. Dobro umesiti. Napraviti 35-40 kuglica(malo veće od oraha). Svaku razviti u kobasicu i formirati perece. Staviti da provri litar vode sa sodom-bikarbonom, spustiti perece-ali naopako. Okrenuti i kada isplivaju vaditi. Staviti na dasku, premazati jajetom, solju, susamom ili kimom i peći.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.