Kvasac, šoljica mleka, kašičica šećera, 600 g brašna, ravna kašičica soli, pola šoljice ulja, pola kašičice sode-bikarbone, jaje, susam, kim.
Kvasac razmutiti sa malo mleka, šećera- zamesiti sa brašnom, 300 g mlake vode, pola kašičice ulja, malo soli. Dobro umesiti. Napraviti 35-40 kuglica(malo veće od oraha). Svaku razviti u kobasicu i formirati perece. Staviti da provri litar vode sa sodom-bikarbonom, spustiti perece-ali naopako. Okrenuti i kada isplivaju vaditi. Staviti na dasku, premazati jajetom, solju, susamom ili kimom i peći.
Kvasac razmutiti sa malo mleka, šećera- zamesiti sa brašnom, 300 g mlake vode, pola kašičice ulja, malo soli. Dobro umesiti. Napraviti 35-40 kuglica(malo veće od oraha). Svaku razviti u kobasicu i formirati perece. Staviti da provri litar vode sa sodom-bikarbonom, spustiti perece-ali naopako. Okrenuti i kada isplivaju vaditi. Staviti na dasku, premazati jajetom, solju, susamom ili kimom i peći.
Нема коментара :
Постави коментар