Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

PALAČINKE SA MUSOM OD POMORANDŽE

Sastojci:

ZA MUS:
6 velikih pomorandži, 6 kašika sećera

ZA PALAČINKE:
100 g kukuruznog skroba, 100 g mleka, 50 g pirinčanog brašna, 50 g skroba od krompira,
1 jaje, buter, prstohvat soli

Priprema:

Mus od pomorandže: stavite kriške pomorandže u jednu šerpu, dodajte 6 kašika sećera i narandžasti deo kore pomorandži,
prethodno sitno iseckan, i kuvajte na srednjoj vatri oko 20 minuta. Kada je skuvano, izmiksajte tu smesu da biste dobili ujednačen i gladak krem.
Ostavite da se prohladi i stavite u frižider.
Pripremite palačinke na sledeći način: u jednu posudu prosejte kukuruzni skrob, pirinčano brašno i skrob od krompira. Dodajte jaje i so,
promešajte varjačom i polako sipajte mleko, nastavljajući sa mešanjem da bi se testo potpuno ujednačilo.
Podmažite buterom tiganj koji ne lepi (teflonski), stavite ga na vatru i stavite malo testa. Okrecite tiganj da bi se testo ravnomerno rasporedilo.
Pecite nekoliko minuta, zatim okrenite palačinku i ispecite i drugu stranu. Kad ispečete sve palačinke poslužite ih vrlo tople ukrašene musom od pomorandze.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch