Potrebno za testo:
300gr. brašna
2 jajeta
1/2 l. mleka
malo soli
Potrebno za grilijaš:
100gr. kristal šećera
kesica vanilin šećera
50gr. badema ili lešnika
malo ulja
Potrebno za krem:
1/2 l mleka
4 jajeta
125gr. šećera
pola šipke vanile ili vanilin šećer
50gr. brašna
1dl. maraskina
Priprema:
Zamesiti testo od jaja, mleka, brašna i trunke soli.
Za grilijaš masu u manju posudu staviti šećer, vanilin šećer, nekoliko kapi vode i zagrevati dok šećer ne požuti,
dodati iseckan badem ili lešnike, izmešati i vruće izručiti na tanjir ili pleh namazan uljem. Kada se ohladi,
izlomiti na komadiće i istucati ili samleti.
Za krem, umutiti jaja sa šećerom i brašnom, postepeno dodavati provrelo mleko i mešati na slaboj temperaturi
dok se ne stegne. Kad se ohladi, umešati grilijaš i maraskino. pržiti palačinke, svaku premazati kremom,
preklapati na četvoro i redjati u podmazanu vatrostalnu ciniju. Posuti šećerom u prahu i zapeći u umereno
zagrejanoj pećnici.
Vidi jos i ovo...
Пријавите се на:
Објављивање коментара
(
Atom
)
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.
jaja
brašno
orah
mleko
čokolada
crni luk
sir
limun
peršun
Riba
pavlaka
krompir
beli luk
pečurke
kore
piletina
jogurt
kvasac
svež paradajz
šunka
pirinač
aleva paprika
šargarepa
jabuke
keks
praziluk
svinjsko meso
rum
susam
banana
celer
majonez
med
smokve
belo vino
lešnik
ljute paprike
mak
višnje
griz
krastavac
pasulj
slatke paprike
spanać
šljive
jagode
kakao
kokos
slanina
kupus
teleće meso
džem
grašak
kafa
kesten
soja
tikvice
badem
cvekla
govedina
kajmak
kajsije
kukuruz
oblande
pivo
ratluk
suvo groždje
ananas
blitva
breskva
crno vino
dimljene kobasice
eurokrem
jagnjeće iznutrice
kačkavalj
kornfleks
kruške
maline
morski oraščić
muskatni oraščić
puding
pšenica
tikva
boranija
djumbir
dulek
dunja
jagnjeće meso
karamele
karfiol
kelj
kikiriki
kivi
kreker
krem banane
kuvani paradajz
lovorov list
mango
masline
mekinje
nana
ren
suncokret
suve dimljene kosti
trešnje
viršle
zelena salata
zova
ćuretina
šipurak
Нема коментара :
Постави коментар