Sastojci:
1 kg tvrdih krušaka, 100 grama šećera, 1 kesica vanilin šećera.
Priprema:
Kruške oljuštiti, preseći na pola i izvaditi semenke. Složiti ih u posudu tako da rasečenim delom budu priljubljene za dno. Posuti šećerom i naliti vodom do polovine. Poklopiti ili posudu prekriti folijom. Ostaviti na sasvim tihoj vatri 30 minuta. Kad se skine folija ili poklopac pospu se vanilin šećerom. Zatim se kruške izvade na poseban plato da se hlade, sirup se sačuva i njime se prelivaju ohlađene kruške pre služenja.
1 kg tvrdih krušaka, 100 grama šećera, 1 kesica vanilin šećera.
Priprema:
Kruške oljuštiti, preseći na pola i izvaditi semenke. Složiti ih u posudu tako da rasečenim delom budu priljubljene za dno. Posuti šećerom i naliti vodom do polovine. Poklopiti ili posudu prekriti folijom. Ostaviti na sasvim tihoj vatri 30 minuta. Kad se skine folija ili poklopac pospu se vanilin šećerom. Zatim se kruške izvade na poseban plato da se hlade, sirup se sačuva i njime se prelivaju ohlađene kruške pre služenja.
Нема коментара :
Постави коментар