Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KROFNE - moje komšinice Drine

Potrebno je:

1kg brašna
3 jaja
1/2 kocke kvasca
1 prašak za pecivo
2 kašike šećera
1 dl mleka
1 dl vode
3 kašike ulja
prstohvat soli
kora od 1 limuna

Od svih navedenih namirnica zamesiti testo i ostaviti ga da naraste. Tako naraslo testo razviti u koru debljine oko 1/2 cm ( ovo je jako važno jer kora mora biti tanka da bi pri prženju krofne dobile šupljinu)! Čašom vadite krugove dok ne potrošite svu koru. Dobro zagrejati ulje i kad počnete sa prženjem smanjite temperaturu kako vam ne bi pregorele krofne.Pospite ih prah šećerom a po ukusu možete ih puniti marmeladom ili kremom.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.