Ako su breskve sveže, prvo ih oguliti, razdvojiti na polovine, izvaditi koštice i kratko prokuvati sa malo šećera (smedji je najbolji)- sirup od kuvanja sačuvati Za to vreme spremiti "testo"(nema potrebe za mikserom, viljuška ili žica za mućenje završava posao!
4 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna pomešanog sa jednim pr.za pecivo, čaša ulja, (testo dodje malo gučće nego za palačinke)
Pripremiti kalup: pokriti ga šećerom da pokrije dno i na tihoj vatri otopiti šećer da se karamelizuje - dodavati po potrebi dok sloj "karamele" ne pokrije čitavo dno, kapnuti dve-tri kapi ulja da se razlije po dnu i ostaviti da se karamela stegne (mera testa "važi" za kalupe koje koristimo za "quiche" 28cm ili četvrtasti 20x30) Kuvane polovine bresaka poredjati sa otvorom na gore i preliti testo preko... peći oko 30min na 180°-200°; pečeno testo preliti sirupom od kuvanja i sačekati da se kolač "podigne" i odvoji od kalupa - dok se ne napije sirupa (potrebne su dve čaše sirupa otprilike) zatim ga poklopiti poslužavnikom za služenje kolača i "okrenuti" Ovako se sprema skoro svako voće iz konzerve... kruške, kajsije, breskve, ananas u kolutovima (u sredine staviti po jednu trešnju pa kad se kolač okrene izgleda kao cvetovi) izgleda komplikovano, ali nije... svaki početnik može da spremi ovaj kolač, uspeva uvek!!!!
4 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna pomešanog sa jednim pr.za pecivo, čaša ulja, (testo dodje malo gučće nego za palačinke)
Pripremiti kalup: pokriti ga šećerom da pokrije dno i na tihoj vatri otopiti šećer da se karamelizuje - dodavati po potrebi dok sloj "karamele" ne pokrije čitavo dno, kapnuti dve-tri kapi ulja da se razlije po dnu i ostaviti da se karamela stegne (mera testa "važi" za kalupe koje koristimo za "quiche" 28cm ili četvrtasti 20x30) Kuvane polovine bresaka poredjati sa otvorom na gore i preliti testo preko... peći oko 30min na 180°-200°; pečeno testo preliti sirupom od kuvanja i sačekati da se kolač "podigne" i odvoji od kalupa - dok se ne napije sirupa (potrebne su dve čaše sirupa otprilike) zatim ga poklopiti poslužavnikom za služenje kolača i "okrenuti" Ovako se sprema skoro svako voće iz konzerve... kruške, kajsije, breskve, ananas u kolutovima (u sredine staviti po jednu trešnju pa kad se kolač okrene izgleda kao cvetovi) izgleda komplikovano, ali nije... svaki početnik može da spremi ovaj kolač, uspeva uvek!!!!
Hvala puno za recept
ОдговориИзбриши