Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KASATO

Umutiti 5 žumanaca i 200 gr šećera i tome dodati 2 dl pavlake, a može i mleko. Sve izmešati, pa posudu staviti na paru i mešati dok se ne zgusne. Šipku vanile raseći kroz
sredinu i dodati krem koji vri. Krem skinuti sa vatre, procediti i mešati dok se potpuno ne ohladi. U polu smrznuti krem dodati 200 gr raznog seckanog ušećerenog voća
(kora lubenice, ananas ...) Sve izmešati i dodati 4 dl pavlake rashladjene i 1 kašiku šećera. Staviti u kalup i na led dok se potpuno ne sledi. Pred serviranje izvaditi kalup
iz leda, obrisati mokrom krpom i na trenutak vrućom krpom. Sladoled je nakon toga spreman za služenje.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.