U 2 l vode staviti 1/2 kg jagnjećeg ili junećeg mesa isečenog na komade, posoliti i staviti da se kuva.
Dok se meso kuva oprati i iseckati spanać, malo posoliti i ugnječiti rukama.U drugi sud naseckati glavicu crnog luka i upržiti ga na masti dok ne omekne i dobije staklastu zlatno žutu boju.Zatim u to staviti kašiku brašna i kašičicu aleve paprike , malo promešati pa dodati pripremljen spanać i sve to upržiti.Pošto se uprži dodati supu s mesom, promešati pa sačekati da provri i ostaviti tako da se kuva još 10-tak minuta a onda služiti vruće obavezno uz kiselo mleko ili jogurt. Prijatno!
Dok se meso kuva oprati i iseckati spanać, malo posoliti i ugnječiti rukama.U drugi sud naseckati glavicu crnog luka i upržiti ga na masti dok ne omekne i dobije staklastu zlatno žutu boju.Zatim u to staviti kašiku brašna i kašičicu aleve paprike , malo promešati pa dodati pripremljen spanać i sve to upržiti.Pošto se uprži dodati supu s mesom, promešati pa sačekati da provri i ostaviti tako da se kuva još 10-tak minuta a onda služiti vruće obavezno uz kiselo mleko ili jogurt. Prijatno!
Нема коментара :
Постави коментар