Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KAKO REŠITI PROBLEM NADUVENOG STOMAKA?

Bez žvake, masti i slatkiša!!!
Mnogi osećaju pritisak i nadutost čak i posle malog obroka. Da li je stomak zaista naduven ili je to samo osećaj?
Ponekad je nadutost posledica neprihvatanja svog tela, kažu lekari i nutricionisti. Ili su u pitanju stres i strahovi, koje izazivaju gutanje vazduha u toku jela (aerofagija). Razlog može da bude i povećana količina vazduha u crevima (meteorizam), izazvan fermentacijom hrane ili sporim varenjem. Pet pravila protiv nadimanja:
- Izbegavajte da glavni obrok bude uveče, već u toku dana jesti 3-4 puta pomalo.
- Izbacite žvakacu gumu iz upotrebe, pošto se njom unosi vazduh u želudac.
-Ograničite količinu mahunastog povrća, karfiola, mekinja, integaratora na bazi celuloze, jesti što manje slatkiša i šećera.
VAŽNO je da izbegavate obilne obroke, bogate mastima i solima.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Evo i ja cu sada da probam.
Vrh!! :D Juhuu!! :D
Samo tako udri brate, dok god bodeš mogao, a možda nekom odgovara...
Nemam ni ja nikakvih problema, visok sam 187cm, a težak negd.e...
Ovaj recept je stvarno dobar. Palacinke su mekane i ukusne....
TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch