Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KAKO DA NAPRAVITE KNEDLE ZA SUPU

1 belance umutiti penasto sa viljuškom, pa dodati žumance da se sjedini sa belancetom.
Dodati griz onoliko (2-3 kašike) da se dobije ne mnogo gusta masa. Vaditi i oblikovati
knedle sa viljuškom i stavljati u supu koja vri veoma polako.
So nije potrebna jer je supa slana, a masnoću u bilo kom obliku treba izbegavati.
Za knedle je najvažnije da se ne umute previše tvrdo. Bolje je umutiti ih malo mekše
i ostaviti koji minut da odstoje, pa ih vaditi kašikom i sipati u supu koja vri, ne prevše
jako. Ako se mnogo žurite, ne morate mutiti posebno belanca - može celo jaje, ali ga
treba dobro umutiti. U svakom slučaju računajte s tim da će nekad biti previše meke
(što i nije tako loše, jer se supa u tom slučaju može jesti i sa raspadnutim knedlama),
a nekad previše tvrde (sto je loše, jer se knedle neće moći pojesti). Sve je pitanje
prakse i iskustva.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch