Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

IŠLERI

Sastojci:

250g. margarina
12 kašika šećera
2 žumanca
250g. oraha/lešnika
300g. brašna

Za fil:

5 žumanca
10 kašika šećera
1 vanilin šećer
200g. margarina

Za preliv:

100g. čokolade za kuvanje
kockica maslaca
Umutiti 250g. margarina sa šećerom,dodati 2 žumanca,pa zatim orahe/lešnike i brašno.
Razvuci u tanku koru(debljine do 5 mm)i vaditi kružiće,malom modlicom ili zatvaračem za flaše.Redjati u pleh i ispeći na 200C. Za fil umutiti žumanca sa šećerom i vanilom i skuvati na pari dok se ne zgusne(kad povučete kašiku, treba da ostane vidljiv trag sve do dna šerpe).
Istopiti čokoladu u kockici maslaca ili malo ulja.Spajati ičlere pomocu kašičice fila i onda umakati jednu stranu u istopljenu čokoladu.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.