Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

GRČKA SALATA - II

1 kg babura preseći na pola (po dužini), pa propržiti na ulju sa obe strane. Izvaditi iz ulja, posoliti i ostaviti na stranu.
1 kgr plavih patlidžana očistiti, iseći na kriske, osoliti, sacekati da puste vodu, ocediti, pa ih pržiti na istom ulju.
Izvaditi iz ulja i ostaviti na stranu. Na istom ulju propržiti i paradajz isečen na kriške, pa i njega izvaditi iz ulja i ostaviti na stranu. U veću posudu redjati red babura, red plavih patlidžana, red paradajza, dok se sve ne utroši.
Izmedju redova obilato posipati seckanim belim lukom i seckanim peršunovim listom, dodavati po želji i malo sirćeta. Na kraju preliti ostatak ulja od prženja, pa staviti u frižider, poklopljeno. Tako može da se koristi celih nedelju dana, uz razna jela i pečenja.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.