Potrebno je:
1 šolja svežih hlebnih mrvica (prezle);
1 kašika seckanog peršunovog lista;
1 kašika otopljenog butera;
2 kašike brašna;
1,5 kašika seckanih listova majčine dušice - timijana (ili 1 kašičice sušene);
1,5 šolja narendanog tvrdog sira;
1 šolja šlaga ili pavlake;
2 kašike senfa;
1 šolja pileće supe;
1 kašičica soli;
1 kašičice grubo mlevenog bibera;
1 kgr tanko sečenih kriški krompira.
U jednoj posudi izmešati mrvice, peršun i otopljeni buter. U drugoj posudi izmešati brašno, majčinu dušicu i sir.
U trećoj posudi u šlag umešati senf; dodati supu, so i biber; promešati.
U podmazanu posudu u kojoj će se peći krompir staviti sloj (polovinu) krompira. Posuti polovinom
mešavine sa sirom. Staviti drugi sloj krompira i posuti ostatkom mešavine sa sirom. Preliti krompir
sa tečnom mešavinom (šlag, senf, supa). peći u prethodno zagrejanoj rerni na 325 F (160 C) 45 minuta.
Izvaditi is rerne, posuti mešavinom mrvica i peršuna, vratiti u rernu i nastaviti pečenje jos 45 minuta,
odnosno dok se odozgo ne zapeče.
Ostaviti da odstoji pre služenja oko 5 - 10 minuta. (Recept je za 8 porcija).
U jednoj posudi izmešati mrvice, peršun i otopljeni buter. U drugoj posudi izmešati brašno, majčinu dušicu i sir.
U trećoj posudi u šlag umešati senf; dodati supu, so i biber; promešati.
U podmazanu posudu u kojoj će se peći krompir staviti sloj (polovinu) krompira. Posuti polovinom
mešavine sa sirom. Staviti drugi sloj krompira i posuti ostatkom mešavine sa sirom. Preliti krompir
sa tečnom mešavinom (šlag, senf, supa). peći u prethodno zagrejanoj rerni na 325 F (160 C) 45 minuta.
Izvaditi is rerne, posuti mešavinom mrvica i peršuna, vratiti u rernu i nastaviti pečenje jos 45 minuta,
odnosno dok se odozgo ne zapeče.
Ostaviti da odstoji pre služenja oko 5 - 10 minuta. (Recept je za 8 porcija).
Нема коментара :
Постави коментар