ZA TESTO:
2 i 1/2 solje brašna, 1 kasicica soli, 1 šolja butera, 1 ulupano žumance,
2 i 3/4 šolje mleka
ZA fil: belance, 1 šolja kornflejksa,
8 šolja jabuka oljuštenih i isečenih na kriške, 1 šolja šećera,
2 kasicice cimeta, 1/2 kasicice muskatnog oraščića, 2 kašike šećera
ZA GLAZURU:
1 šolja šećera u prahu, 1-2 kašike mleka, 1/2 kasicice ekstrakta vanile
Priprema:
Pripremite testa:
izmešajte u jednom sudu prosejano brašno, so i buter omekšao na sobnoj temperaturi.
Dodajte žumance ulupano sa mlekom i mesite dok testo ne postane lopta.
Podelite loptu u dva dela. Na pobrašnjavljenoj dasci razvucite jedan deo u pravougaonik dimenzija 40x25 cm; stavite ga na pleh koji ne treba da se podmazuje. Pospite tu površinu najpre kornflejksom pa jabukama. U jednoj posudi izmešajte šolju sećera sa jednom i po kašikom cimeta i muskatnog oraščića. Pospite to preko jabuka. Razvucite preostalo testo u pravougaonik 1 cm veći od prethodnog i stavite ga na jabuke. Umutite čvrst sneg od belanceta i premažite po površini. Izmešajte dve kašike šećera sa pola kašičice cimeta. Pospite po površini. Stavite da se peče 45-60 minuta u rerni ugrejanoj na 180 C. Za ukrašavanje izmešajte sve sastojke za glazuru i stavite na vatru. Kad se glazura skuva, išarajte kolač u vidu rešetke, a secite u kocke neposredno pred služenje.
Нема коментара :
Постави коментар