Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

FRANCUSKI SLATKI PANJ

Sastojci:
Testo
8 jaja
100 grama šećera
1/2 limuna
80 grama brašna
20 grama skrobnog brašna

Nadev i ukras
2 kašike šećera
250 grama gorke čokolade
365 grama maslaca
150 grama šećera u prahu
2 kašike ruma
nekoliko ušećerenih trešanja i čokoladnih listova
1 kašika iseckanih pistaća
Priprema:
Četiri belanca ulupati sa 1 kašikom hladne vode i 50 grama šećera u čvrst sneg. U drugoj posudi u
kremastu smesu umutiti 8 žumanaca sa koricom limuna i preostalim šećerom. Prosejati u tu masu
brašno i skrobno brašno, pažljivo promešati i na kraju dodati sneg od belanaca. Istresti smesu u
kalup obložen papirom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 8-10 minuta.
Testo mora ostati svetlo žuto.
Istresti testo na kuhinjsku krpu posutu šećerom i skinuti sa njega papir. Podižući krpu, uvaljati ga dok je još vruće, prekriti ga vlažnom krpom i ostaviti da se pod njom hladi. U međuvremenu
maslac penasto umutiti dodajući mu postepeno šećer u prahu i otopljenu čokoladu. Na kraju u
krem umešati rum.
Biskvitno testo pažljivo odmotati i premazati sa dve trećine krema, pa opet urolati. Ostatkom
krema napuniti špric i ukrasiti rolat sa svih strana. Odrezati oko 7 cm rolata, prerezati ga ukoso i prilepiti uz "deblo". Od ostatka krema, čokoladnih listića i ušećerenih trešanja oblikovati ukrase, koji će roladu pretvoriti u svečani panj.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch