Sastojci:
1/2 kg šarenog pasulja, 1 kg praziluka, šolja soka od paradajza, tri čena belog luka, struk bosiljka, 1 kašika kupovnog začina, so, kafena šoljica ulja
Priprema:
Naliti pasulj u hladnu vodu i ostaviti nekoliko sati, dok ne nabubri. Posle toga naliti novu vodu
i pustiti da provri, da se nahvata bela pena. I tu vodu prosuti. Naliti trećom vodom i dodati
seckan praziluk sa sve perjem, beli luk i bosiljak. Poklopiti i ostaviti 2 sata da se lagano kuva.
Kad je kuvanje gotovo, naliti sok od paradajza i ostaviti još 10 minuta. Uz ovako pripremljen
pasulj najbolje ide salata od kiselog kupusa sa tucanom paprikom.
1/2 kg šarenog pasulja, 1 kg praziluka, šolja soka od paradajza, tri čena belog luka, struk bosiljka, 1 kašika kupovnog začina, so, kafena šoljica ulja
Priprema:
Naliti pasulj u hladnu vodu i ostaviti nekoliko sati, dok ne nabubri. Posle toga naliti novu vodu
i pustiti da provri, da se nahvata bela pena. I tu vodu prosuti. Naliti trećom vodom i dodati
seckan praziluk sa sve perjem, beli luk i bosiljak. Poklopiti i ostaviti 2 sata da se lagano kuva.
Kad je kuvanje gotovo, naliti sok od paradajza i ostaviti još 10 minuta. Uz ovako pripremljen
pasulj najbolje ide salata od kiselog kupusa sa tucanom paprikom.
Нема коментара :
Постави коментар