POTREBNO:
14 petit buerre ili keks po ukusu
½ dl šećera
6 dg otopljenog maslaca
Fil:
25 dg svežeg sira za mazanje (Dukat)
1 dl šećer
2 jaja
1 kašika brašna
1 kašičica vanilnog šećera
kora od jednog limuna
sok od ½ limuna
Preliv:
20 dg svežeg sira za mazanje
1 kašika meda
½ dl šećera
6 dg otopljenog maslaca
Fil:
25 dg svežeg sira za mazanje (Dukat)
1 dl šećer
2 jaja
1 kašika brašna
1 kašičica vanilnog šećera
kora od jednog limuna
sok od ½ limuna
Preliv:
20 dg svežeg sira za mazanje
1 kašika meda
NAČIN PRIPREME:
Izmrviti keks i pomešati sa šećerom i maslacem. Prstima rasporedi smesu na dnu jedne okrugle posude (25-30 cm u prečniku). Koru peći na 225 stepeni 5 minuta. Izmešaj 25 dg sira sa šećerom. Odvoji žumance od belanaca. Dodaj žumance u smesu od sira. Mikserom izmešaj tvrdu penu od belanaca. Dodati brašno, vanilin šećer, sok i koru od limuna. Dodati belance. Uliti na vrh kore i staviti u rernu. Peći 50 min u rerni na 175 stepeni. Kad se kolač ohladi, premazati ostatak sira izmešan s medom.
Нема коментара :
Постави коментар