Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

PODGORIČKI KRAP SA SUVIM ŠLJIVAMA

POTREBNE NAMIRNICE (za 6 osoba):

1,5 kg čiste ribe
1 kg crnog luka
150-300g suvih šljiva
150-200g seckanih dunja
100-200g kiselih jabuka
1 veci limun
2 lista lorbera
malo aleve paprike
paradajz pire
kašicica šećera
biber u zrnu
rakijska čaša sirćeta
peršun, koren celera, soli i ostalih začina po ukusu
PRIPREMA

Šarana posoliti, uvaljati u brašno i pržiti na ulju (da ne porumeni). Staviti ga u dublji
pleh, posuti zrnima bibera i preko poređati kolutove limuna i list lorbera.

NADEV

Iseckati luk na rebarca i pržiti na ulju (samo da omekša, da ne porumeni). Dodati
alevu papriku, 1,5-2 litra vode, suve šljive, dunje, jabuke, celer, peršun, sirće,
paradajz pire i šećer. Sve ovo prokuvati i preliti ribu u plehu. Peći na većoj
temperaturi 1,5-2 sata (ne mešati, nego samo povremeno pritiskati kašikom),
dodati i ulje od prženja ribe, dok se masa ne ujednači i uvri.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.