Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KAKO SE PRAVI SIR

Najlakši način je sa kiselim mlekom. Staviti slatko mleko da se kuva (recimo 3 litra) i kada provri uspeti u to litar
kiselog mleka i polako mešati (mozete da ugasite šporet, ako je elktrični, ako je plin smanjiti). Mešati sve dok ne
počne mleko da se provaruje (da se odvajaju grudvice "sira" i surutka). Ako vidite da neće da se provari možete
da dodate i kašiku sirćeta (samo da nije vinsko, jer će sir biti crvenkast :))
Kada se grudvice lepo odvoje, a ostatak mleka postane providno zelenkasta tečnost, skloniti skroz sa šporeta i
ostaviti da se ohladi.
Onda lepo procediti kroz jako gustu cediljku ili gazu, pritisnuti sa nekim tanjirom i ostavi dan da se tecnost skroz
iscedi i imate mladi sir, blagog i prijatnog ukusa. Možete da posolite po želji.

1 коментар :

  1. super svaka čast sviđa mi se jednostavnost kojom pišete
    pozdrav i hvala na receptu!

    ОдговориИзбриши


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Preuzmite aplikaciju za Nokia mob.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Citaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.


Pošaljite nam Vaše fotografije dobrog zalogaja!