Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KAKO SE PRAVI SIR

Najlakši način je sa kiselim mlekom. Staviti slatko mleko da se kuva (recimo 3 litra) i kada provri uspeti u to litar
kiselog mleka i polako mešati (mozete da ugasite šporet, ako je elktrični, ako je plin smanjiti). Mešati sve dok ne
počne mleko da se provaruje (da se odvajaju grudvice "sira" i surutka). Ako vidite da neće da se provari možete
da dodate i kašiku sirćeta (samo da nije vinsko, jer će sir biti crvenkast :))
Kada se grudvice lepo odvoje, a ostatak mleka postane providno zelenkasta tečnost, skloniti skroz sa šporeta i
ostaviti da se ohladi.
Onda lepo procediti kroz jako gustu cediljku ili gazu, pritisnuti sa nekim tanjirom i ostavi dan da se tecnost skroz
iscedi i imate mladi sir, blagog i prijatnog ukusa. Možete da posolite po želji.

1 коментар :

  1. super svaka čast sviđa mi se jednostavnost kojom pišete
    pozdrav i hvala na receptu!

    ОдговориИзбриши


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.