Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

PRŽENA ŠKARPINA

Potrebno je:

- 1,2 kg škarpine, so, biber
- brašno za paniranje, ulje
- listovi zelene salate, rotkvice
- kriške limuna


Očistiti ribu, oprati je i dobro osušiti, a zatim posoliti i pobiberiti. Staviti nekoliko riba odjednom u plastičnu kesu sa brašnom i protresti. Izvaditi ribe iz kese i sa njih ukloniti višak brašna tako što ćete ih staviti u sito i protresti. Ribu pržiti u fritezi ili vrelom ulju, po 7-8 minuta svaku stranu. Prebaciti ribu na tanjir za serviranje, koji je već obložen listovima zelene salate. Ukrasiti kriškama limuna, rotkvicama i služiti sa salatom od krastavaca ili paradajza.

2 коментара :

  1. Koliko vremena treba u fritezi prziti filete oslica
    i na kojoj temperaturi?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Držite temperaturu između 160 i 175°C. Temperature više od 175°C dovode do bržeg kvarenja ulja ili masti te ubrzavaju formiranje akrilamida u namirnicama koje sadrže skrob. Temperature niže od 160 °C povećavaju upijanje. Uvek pržite do zlatno-žute boje.

      Избриши


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Registujte domene po povoljnoj ceni. U kontrol panelu imate potpunu kontrolu nad domenima čak iako nemate predznanje ili ste napredni korisnik. Pomoću Sitebuilder-a možete napraviti Vaš sajt - brzo i lako bez ikakvog predhodnog znanja. Jednim klikom možete pokrenuti blog ili web prodavnicu (alat je jednostavan za korišćenje i odmah možete početi sa prodajom Vaših proizvoda).

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Top blogova