Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KAKO NAPRAVITI DOMAĆI KREM SIR I KAČKAVALJ ?

KREM SIR
Uzeti 1 l mlakog mleka i u njega staviti 1 kašiku sirćeta,promešati i ostaviti da stoji na sobnoj temperaturi 24 h.
Nakon stajanja dodati još 1 l mlakog mleka (bez dodavanja više sirćeta),promešati i ostaviti da stoji i dalje na
sobnoj temperaturi.To ponoviti sa još 1 l mlakog mleka nakon 24 h.Posle stajanja masu procediti kroz cedilo,
i kad se dobro procedi posoliti po ukusu i izmiksati.
KAČKAVALJ
Uzeti 5 l mleka i staviti da proključa sa 1 kašikom soli.Na ključ dodati 1 kašičicu esencije ( 1 kesicu limontusa
rastvorenog u malo vode).Posto se mleko odmah zgruša potrebno je unapred pripremiti cedilo.
Masu sipati i umotati u cedilo ,pritisnuti daskom i kamenom i staviti u sito da bi mogla surutka da ode.
Pošto se sir ocedi dobro okačiti da se suši nekoliko dana na promaji u mrežastoj vrećici. Sir požuti kao pravi kačkavalj.

2 коментара :


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch