Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KAKO NAPRAVITI DOMAĆI KREM SIR I KAČKAVALJ ?

KREM SIR
Uzeti 1 l mlakog mleka i u njega staviti 1 kašiku sirćeta,promešati i ostaviti da stoji na sobnoj temperaturi 24 h.
Nakon stajanja dodati još 1 l mlakog mleka (bez dodavanja više sirćeta),promešati i ostaviti da stoji i dalje na
sobnoj temperaturi.To ponoviti sa još 1 l mlakog mleka nakon 24 h.Posle stajanja masu procediti kroz cedilo,
i kad se dobro procedi posoliti po ukusu i izmiksati.
KAČKAVALJ
Uzeti 5 l mleka i staviti da proključa sa 1 kašikom soli.Na ključ dodati 1 kašičicu esencije ( 1 kesicu limontusa
rastvorenog u malo vode).Posto se mleko odmah zgruša potrebno je unapred pripremiti cedilo.
Masu sipati i umotati u cedilo ,pritisnuti daskom i kamenom i staviti u sito da bi mogla surutka da ode.
Pošto se sir ocedi dobro okačiti da se suši nekoliko dana na promaji u mrežastoj vrećici. Sir požuti kao pravi kačkavalj.

1 коментар :


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Preuzmite aplikaciju za Nokia mob.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Citaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.


Pošaljite nam Vaše fotografije dobrog zalogaja!