Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KAKO NAPRAVITI GLAZURU OD.....

Čokolade:
kuvati na tihoj vatri uz neprestano mešanje 150 gr. čokolade, 150 gr. šećera i 1 dl vode.Kada masa
postane gusta, skloniti sa vatre i dodati kašičicu butera ili ulja i sa još toplom glazurom preliti tortu.

Prženog šećera:
150 gr. šećera pržiti uz stalno mešanje dok ne dobije svetlo mrku boju i tako vruću preliti preko torte.

Bela glazura:
u 150 gr. prah šećera staviti jedno belance i sok od pola limuna. Masu dugo mešati sve dok ne postane
jednolično gusta i bela masa sa kojom premazivati tortu i na kraju tortu staviti u mlaku rernu da se
glazura stvrdne.

Vanile:
180gr. vanil šećera i 3 kašike hladne vode dobro mešati dok se ne zgusne , dobijenom masom premazati
tortu.

- za svaku voćnu tortu može se koristiti voće iz zamrzivača
- za domaćice koje nisu informisane, table želatina i vanil-šipke se kupuju u apotekama
- u pojedinim tortama lešnik i badem mogu zameniti orasi
- sve krem torte i poslastice mogu se zamrzavati kao i lisnata i druga testa

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.