Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KAKO NAPRAVITI ALVU ?

U manji sud ( šerpica, lonče i sl.) usuti 2 kašike šećera i staviti na vrelu plotnu da šećer pregori i dobije braon boju.Pregoreo šećer preliti jednim litrom vode, pa kada se rastopi dodati 1/2 kg šećera i sve to promešati i ostaviti da provri.U međuvremenu u drugu šerpu staviti 5 kašika masti i 10 kašika brašna, pa to upržiti.Kada je upženo, dodati vreo šerbet uz stalno mešanje varjačom. Mogu da se dodaju i seckani orasi ili lešnici. Mešati tako par minuta pa sklonizi sa vatre. Alva mora da bude čvrsta ,tako da se mogu vaditi komadi koji se ređaju na tanjir. Služi se topla, posuta šećerom.

Alva

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.