Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

BRUSCHETTA

Jako jednostavno i lako italijansko predjelo, mada ima više načina i sastojaka. Ovo je jedan od načina.

- francuski hleb, a može i bilo koji drugi, a najbolja je varijanta somun sečen na parčiće
- 1 kom. (loptica) mocarela sira (mozarella) ili srpske varijante toga pod nazivom "valetta", a može i bez sira
- 1 češanj belog luka
- 1-2 kom svežeg i lepog paradajza
- nekoliko listića svežeg bosiljka
- so (po potrebi)
- ljuta papričica
- maslinovo ulje

Hleb tostirati na grejnom telu sa obe strane, pri tom paziti da se ne prepeče. Dok se hleb tostira, iseći sir i paradajz na tanke kolutove (2 mm sir, 4 mm paradajz). Kad je hleb tostiran ovlaš premazati jednu stranu belim lukom (u ljutoj varijanti i papričica i beli luk), preliti sa malo ulja. Potom staviti kolut sira i kolut paradajza. Na kraju staviti svež bosiljak (ceo list), a može i iseckan. Posoliti po potrebi.E sad, kao što rekoh na samom početku varijante su razne (možete dodati i seckani pršut ili svežu papriku ili...maštajte malo i sami). Samo je prvi deo uvek isti: hleb premazan belim lukom sa malo maslinovog ulja.

1 коментар :


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.