Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

TORTA SAN SNOVA

Kore (3 puta)
  • 5 belanaca 
  • 5 kašike šećera 
  • 5 kašike mlevnenih orasa 
  • 2 kašike prezli 
  • 1 kašike brašna 
  • 1/3 praška za pecivo
Fil:
  • 15 zumanaca 
  • 10 kašika šećera 
  • 200 gr čokolade za kuvanje 
  • 250 gr margarina 
  • 50 gr šećera u prahu 
  • 1 aroma ruma
Glazura:
  • 200ml vrhnja za šlag 
  • 200gr čokolade za kuvanje
još je potrebno...
  • 150 gr jafa keksa 
  • 150 gr plazma keksa 
  • 1 dl soka od pomoranđze 
  • 1 dcl mlijeka
Priprema:

  1.  umutiti belanca sa šećerom, kada su dobro umućena dodati orase, prezle, brašno i prašak za pecivo i lagano promešati.peći na 180c 15 minuta. ispeći ovakve 3 kore.
  2.  fil: umutiti zumanca sa šećerom. Kada su dobro umućena kuvati ih na pari uz dodatak 200 gr. čokolade. Kada je fil ohlađen dodati mu penasto umućen margarin sa 50 gr šećera u prahu i aromu ruma.
  3. glazura : zagrejati vrhnje za šlag, dodati čokoladu i mešati dok se ne zgusne ( ne sme da vrije)
  4. filovanje: kora-fil-jafa keks (natopiti sa sokom od pomoranđze), kora-fil-plazma keks (natopljen sa mlekom), kora-fil -glazura (celu tortu premazati)



Recept od: Vesna S. iz Slovenije

Prijatno!

4 коментара :


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.