Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

SRPSKA GIBANICA ( PITA GUŽVARA)

Potrebno:

1 kg kora,
1/2 kg sira,
1/2 kg kajmaka,
10 jaja,
mleko,
malo masti.
Priprema:

U Srbiji je gibanica jedna od najomiljenijih pita. Najbolja je ako se pravi od domaćih kora, ali ne smeta i ako su kupovne.
Za kilogram kora potrebno je nadeva:
pola kilograma sira,
pola kilograma kajmaka,
10 žumanaca.

Sve zajedno dobro izmešati, a sa strane, u drugom sudu, izmutiti od belanaca čvrst sneg. Pomešati ga sa sirom i kajmakom, pa dodati mleka koliko treba da bi masa bila retka.
U tepsiju redjati dve kore bez nadeva, a onda svaku koru močiti u nadev o redjati dok se sva masa o kore ne utroše. Na kraju opet staviti dve kore. Tako naslaganu gibanicu izbušiti viljuškom, poprskati je rastopljenom mašću i mlekom, a zatim staviti da se peče. Potrebno je četrdesetak minuta da bude dobro pečena i da se odvaja od tepsije.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Preuzmite aplikaciju za Nokia mob.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Citaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs Top Recipes Sites
Marketing zatvori

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.