Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

SRPSKA GIBANICA ( PITA GUŽVARA)

Potrebno:

1 kg kora,
1/2 kg sira,
1/2 kg kajmaka,
10 jaja,
mleko,
malo masti.
Priprema:

U Srbiji je gibanica jedna od najomiljenijih pita. Najbolja je ako se pravi od domaćih kora, ali ne smeta i ako su kupovne.
Za kilogram kora potrebno je nadeva:
pola kilograma sira,
pola kilograma kajmaka,
10 žumanaca.

Sve zajedno dobro izmešati, a sa strane, u drugom sudu, izmutiti od belanaca čvrst sneg. Pomešati ga sa sirom i kajmakom, pa dodati mleka koliko treba da bi masa bila retka.
U tepsiju redjati dve kore bez nadeva, a onda svaku koru močiti u nadev o redjati dok se sva masa o kore ne utroše. Na kraju opet staviti dve kore. Tako naslaganu gibanicu izbušiti viljuškom, poprskati je rastopljenom mašću i mlekom, a zatim staviti da se peče. Potrebno je četrdesetak minuta da bude dobro pečena i da se odvaja od tepsije.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.