Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

SAVIJAČA S ORASIMA

Potrebno je:

600 g duboko smrznutog lisnatog testa,
2 žumanceta,
80 g šecera,
50 g maslaca,
2 cl ruma,
200 g samlevenih oraha,
100 g prezli,
1/2 kašicice cimeta,
naribana kora polovine limuna,
50 g suvog grožda,
3-4 kašike mleka,
1 žumance

Priprema:

Lisnato testo neka se otapa 30-60 minuta na sobnoj temperaturi.
Za nadev, penušavo izmešajte žumance sa šećerom.
Rastopite maslac i pomešajte ga sa žumancima, dodajte mlevene orahe,
mrvice, cimet, limunovu koru, rum i suvo grožđe koje ste prethodno
oprali toplom vodom. Ulijte onoliko mleka koliko je potrebno
da smesa bude čvrsta. Odložite polovinu lisnatog testa; preostalo testo
složite jedno na drugo i razvaljajte u četvorougaonike 35x40 cm.
Rasporedite nadev po sredini testa, razmutite žumance, pa njime
premažite ivice i prebacite ih preko nadeva. Razvaljajte komad testa
koji ste odložili, isećite ga na pruge, premažite žumancetom i lagano
utisnite na savijaču. Lim isperite hladnom vodom, stavite na njega savijaču
i ostavite da odstoji 15 minuta. Zagrejte rernu na 220C. Savijaču pecite 45 minuta.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.