Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

ŠTRUDLA OD MAKA - MAKOVNJAČA

1 kesica suvog kvasca ili 20g svežeg
400gr brašna
malo soli
50gr šećera
1 l mleka
2 jaja + 1 žumance
180gr rastopljenog maslaca
korica od pola limuna

Sadržaj vrećice kvasca i 1 kašikicu šećera otopite u 5 kašikica mlakog mleka i ostavite na toplom mestu.
Brašno prosejati u činiju, dodati so, ostale sastojke i kvasac, dobro izmešati i mutiti varjačom dok se ne pojave mehurići. Testo pokriti i ostaviti da stoji na toplom mestu 50 minuta.
Kada je testo dovoljno nadošlo prebaciti ga na dasku i dobro izvaljati na 1 cm debljine, namazati
filom, zaviti i položiti na namašćen pleh i ostaviti još 10 minuta da nadolazi.
Namazati jajetom i peći u rerni, na visokoj temperaturi 40-50 minuta, na temperaturi od 200 do 220C
Fil:
200gr samlevenog maka
100gr šećera
1 vanilin šećer
2 kašike meda
1 kašičice cimeta
narendana kora od jednog limuna
2 čašice mleka
50gr suvog grožđa

Izmešati mak, šećer, vanilin šećer,med , cimet i limunovu koru s vrelim mlekom u gustu masu. Tada dodati suvo grožđe. Ohladjenim filom puniti/ premazati testo.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Registujte domene po povoljnoj ceni. U kontrol panelu imate potpunu kontrolu nad domenima čak iako nemate predznanje ili ste napredni korisnik. Pomoću Sitebuilder-a možete napraviti Vaš sajt - brzo i lako bez ikakvog predhodnog znanja. Jednim klikom možete pokrenuti blog ili web prodavnicu (alat je jednostavan za korišćenje i odmah možete početi sa prodajom Vaših proizvoda).

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Top blogova