Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

SAVIJAČA OD JABUKA

Potrebno je:

300 g brašna,
1 žumance,
na vrh noža soli,
oko 1/8 l mlake vode,
1 kašicica ulja,
2 kg kiselkastih jabuka,
150 g prezli,
50 g maslaca,
1 kašicica cimeta,
150 g šecera,
100 g suvog grožda,
300 g rastopljenog maslaca,
80 g naseckanih oraha,
3 kašike šecera u prahu
Priprema

Prosejte brašno na radnu plocu i zamesite ga sa žumancetom,
šolju i onoliko vode koliko je potrebno da testo bude sjajno i gipko.
Testo oblikujte u kuglu, premažite ga uljem i pokrijte posudom.
Neka odstoji 30 minuta. Jabuke oljuštite, izvadite im tvrdu sredinu
i nasecite ih na kriške. Propržite prezle na maslacu, da postanu zlatnosmeđe.
Pomešajte jabuke s cimetom, šecerom i suvim grožđem koje ste prethodno
oprali toplom vodom. Testo razvaljajte što je moguce šire, a zatim ga
oprezno preko nadlanica razvlacite na sve strane da postane tanko kao papir.
Odsecite deblje ivice, pa njima možete zakrpiti rupe u razvucenom testu.
Premažite testo rastopljenim maslacem i zatim po njemu rasporedite mrvice,
smesu s jabukama i naseckane orahe. Savijte testo i premažite ga maslacem.
Zagrejte rernu na 200C. Stavite savijacu na zamašćeni lim; možete je i saviti
u obliku potkovice. Pecite 1 sat na drugoj prečki odozdo. Čim malo požuti,
ponovo je premažite rastopljenim maslacem. Pospite šecerom i poslužite.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch