Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

PITA OD SPANAĆA PRAZILUKA I SIRA

Sastojci:

30 g maslaca
175 g praziluka, podrezati i sitno naseckati
250 g listova spanaća; krupno narezati
2 jaja; umutiti
150 ml mleka
150 ml punomasne pavlake
90 g sira ; narendati
so i biber

Testo:
175 g brašna
90 g maslaca
2 kašike hladne vode

*vatrostalna posuda za pitu ili pleh promera 23 cm
*zrna pasulja

Priprema:

Pripremite testo:
stavite brašno u činiju, dodajte maslac i utrljajte ga prstima. Dodajte dovoljno vode da se poveže meko testo. Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite
u hladnjaku 30 minuta.Razvaljajte testo na laganoj pobrašnjenoj radnoj površini te njime obložite vatrostalnu posudu. Dno testa izbodite viljuškom.
Testo prekrijte folijom ili masnim papirom, a povrh folije raspoređajte pasulj. Posudu stavite u zagrejani plitki pleh i pecite 15-20 minuta u pećnici
zagrejanoj na 220 C (plinska na 7), od toga posljednjih 10 minuta bez folije i pasulja.
Pripremite nadev:
u tiganju rastopite maslac, dodajte praziluk i pržite na jakoj vatri oko 5 minuta dok ne počne poprimati zlanosmeđu boju. Dodajte spanać i pržite oko
2 minute. Rasporedite nadev po kori od testa.
U činiji izmešajte jaja, mleko, pavlaku i sir, dodajte so i biber pa izlijte u koru od testa.
Smanjite temperaturu pećnice na 180 C (plinska na 4) i pecite 25 minuta dok se nadev ne stisne i ne poprimi zlatnu boju. Poslužite toplo ili hladno.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch