Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

PITA OD ŠUNKE I PRAZILUKA

Potrebno je:

- 250 g šunke, 120 g putera, 700 g seckanog praziluka
- 10 tankih kora, 2 kašike prezli, 2,5 dl kisele pavlake
- 2 kašike peršuna

Podmazati okrugli pleh prečnika oko 25 cm. iseći šunku na trake. Zagrejati trećinu putera i izdinstati praziluk, a zatim ga ocediti od masnoće. Premazati kore puterom, presaviti ih uzduž na pola i složiti jednu na drugu . Posuti prezlama i složiti polovinu šunke. Pokriti prazilukom, preliti pavlakom i peršunom, a zatim staviti ostatak šunke. Prekriti fil korom, premazati puterom i peći na 200 C oko 30 minuta.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.