Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

PEČURKE ZA JEDAN OBROK

Pečurke sadrže visok procenat vode(80 do 90 posto) i tokom pripreme(kuvanje ili pečenje) gube u težini. Ovo je potrebno uzeti u obzir kada se određuje količina za neko jelo.Pečurke nisu lako svarljiva namirnica, pa se ne preporučuju deci,starijim osobama ili ljudima koji imaju problema sa varenjem.Takode,pečurke ne treba jesti uveče.U isto vreme,zbog posebnog ukusa i karakterističnog mirisa nezamenljive su u mnogim specijalitetima.Postoji mnogo vrsta pečuraka i one mogu da se kuvaju,peku,pohuju ali se jedu i sirove u salati ,ali je pre toga potrebno da izvesno vreme stoje u marinadi.Pečurke daju izvanredan ukus mnogim sosovima kojima se prelivaju teletina,piletina i sva bela mesa. Pecurke NE smeju da se podgrevaju,jer tom prilikom izlučuju otrovne materije,stoga se prave samo za jedan obrok.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.