Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

FRANCUSKA PROLEĆNA TORTA SA JAGODAMA

Potrebno je za 8 osoba:

Biskvit-testo sa maslacem
150g. šumskih jagoda
80g. šećera u prahu
1 čašica ruma
kuvana pena od belanca (pogledaj recept )
1-2 kašike sitno isečenih pistaća
10-12 isečenih ušećerenih tresanja
10-12 svežih jagoda
1 kasika želea od ribizli ili jagoda
Napraviti biskvit-testo prema upustvu i ispeci u okruglom plehu.
Pečenu ohladjenu tortu preseci horizontalno na pola.
Pomešati jagode, šećer i rum, premazati ovim jedan deo torte i
staviti odozgo drugi. Zatim prekriti tortu trećinom pene od
belanaca i posuti je iseckanim pistaćima. Preostalu penu staviti u
"špric" sa zvezdastim umetkom i išarati tortu odozgo i sa
strane. Ukrasiti je isečenim ušećerenim trešnjama i staviti za
trenutak u rernu da pena porumeni. Na kraju poredjati na
sredinu desetak svežih jagoda i preliti ih želatinom.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Registujte domene po povoljnoj ceni. U kontrol panelu imate potpunu kontrolu nad domenima čak iako nemate predznanje ili ste napredni korisnik. Pomoću Sitebuilder-a možete napraviti Vaš sajt - brzo i lako bez ikakvog predhodnog znanja. Jednim klikom možete pokrenuti blog ili web prodavnicu (alat je jednostavan za korišćenje i odmah možete početi sa prodajom Vaših proizvoda).

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Top blogova