Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

ŠTRUDLA SA ORASIMA

Potrebno:
  • 80gr.rastopljenog maslaca,
  • narendana limunova kora,
  • 1/8 litra mleka,
  • 50gr.sećera,
  • malo soli,
  • kesica suvog kvasca,
  • 20gr.svežeg kvasca,
  • 400gr.brašna,
  • 2 jaja.
 Nadev:
  • 100gr.sećera,
  • 4 žumanca,
  • 1/8 litre mleka,
  • 250gr.mlevenih oraha,
  • 2 rebra cokolade,
  • malo cimeta,
  • narendana limunova kora,
  • kesica vanil-šecera,
  • malo ruma.
Priprema:

Suvi kvasac potopiti u malo mleka i dodati kašičicu šećera pa ostaviti na toplom mestu da naraste.Za to vreme u posudu staviti brašno,dodati so,sve ostale sastojke i kvasac i dobro mutiti dok se ne pojave mehurići.Testo ostaviti na toplom mestu da kisne sat vremena.Staviti ga na dasku posutu brašnom i razviti oklagijom.
Debljina testa da bude pola centimetra.Za nadev sjediniti sve sastojke pa dobijenu masu premazati preko testa.Testo uviti u štrudlu,staviti je u maslacem podmazan
pleh i ostaviti da stoji jos 10min.Peći u zagrejanoj pećnici.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Registujte domene po povoljnoj ceni. U kontrol panelu imate potpunu kontrolu nad domenima čak iako nemate predznanje ili ste napredni korisnik. Pomoću Sitebuilder-a možete napraviti Vaš sajt - brzo i lako bez ikakvog predhodnog znanja. Jednim klikom možete pokrenuti blog ili web prodavnicu (alat je jednostavan za korišćenje i odmah možete početi sa prodajom Vaših proizvoda).

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Top blogova