Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

POSNA SARMA

Za 50 komada manjih sarmi :

1 kg luka iseckati i pržiti na tihoj vatri uz mešanje dok ne dobije tamno braon boju i promeni miris skroz ( malo, ali samo za nijansu miris asocira na zagorelo) Dodati 150 gr vrelom vodom dobro ispranih ljuspica od soje. Kada se to malo proprži dodati 350 gr seckanih semeki od suncokreta ili duleka ( u multipraktiku seckanih) , jednu veću glavicu seckanog belog luka, bibera, soli, aleve paprike. Ako imate, lepo je da obarite parče dimljene ribe ( sasvim malo parče, kao dečiji dlan) pa meso ribe stavite u fil a vodom nalijte sarmu. Zavijati male sarme i kuvati. Kada su skuvane ( još vri ) zagrejati malo ulja . U levu ruku uzeti kašičicu aleve paprile i malo je iskrenuti iznad suda u kome vri sarma pa preko aleve paprike polako sipati usijano ulje da cvrči preko sarme. Izuzetno je ukusna i pikantna.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Registujte domene po povoljnoj ceni. U kontrol panelu imate potpunu kontrolu nad domenima čak iako nemate predznanje ili ste napredni korisnik. Pomoću Sitebuilder-a možete napraviti Vaš sajt - brzo i lako bez ikakvog predhodnog znanja. Jednim klikom možete pokrenuti blog ili web prodavnicu (alat je jednostavan za korišćenje i odmah možete početi sa prodajom Vaših proizvoda).

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs Top Recipes Sites
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Top blogova