Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

PITA OD SEDAM DEBELIH KORA

Potrebno :
7 debelih kora za pitu ili gibanicu,
4 dcl pavlake,
200 g tanko sečene praške šunke,
150 g tanko sečene dimljene slanine,
200 g kečapa,
200 g ribanog parmezana,
200 g seckanih i prodinstanih šampinjona.


Priprema :
Raširiti na dasci na koju ste predhodno raširili aluminijumsku foliju prvu koru i poprskati je uljem i kiselom vodom. Preko nje
raširiti drugu koru, porskati je uljem i kiselom vodom, pa po njoj poredjati listove slanine. Treću koru premazati sa 2 dl pavlake.
Četvrtu koru poprskati uljem i po njoj rasporediti prašku šunku. Petu koru premazati kečapom. Šestu koru posuti parmezanom.
Sedmu koru poprskati uljem i po njoj rasporediti šampinjone.
Sastojci mogu po ukusu da budu pošoljeni i pobibereni.
Sada se sve kore sa alufolijom uviju kao rolat i ostave u zamrzivač na 1 sat.
Nakon toga se seku na kolutove debljine prsta i polože na podmazan pleh, s tim sto se svako parče premaže pavlakom umučenom
sa jednim jajetom. Peče se u zagrejanoj rerni na 220 C oko pola sata.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.