Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

KARAMEL ŠNITE

2 lista oblande (min.)
250g šećera
250g seckanih oraha
6 žumanaca
200g šećera u prahu
200g putera

Od kristal šećera napraviti karamel(otopiti šećer do zlatno-žute boje),dodati orahe,promešati i izručiti na tanjir premazan uljem. Žumanca,šećer i puter mutiti na pari dok krem ne postane gust.Umućenom i malo prohladjenom kremu dodati istucan karamel sa orasima. Jednu oblandu premazati tankim slojem pekmezom od kajsija i naneti još topao krem.
Krem prekriti drugom oblandom i pritisnuti težim predmetom da se oblande slepe.Seći na štanglice.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.