Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

HLEB NAŠ NASUŠNI

* Pekari kažu da je za hleb najbolje meko brašno. Ali, pošto je brašno često lošeg kvaliteta, sigurnije je ako se pomešaju dve-tri vrste
mekog brašna, od različitih proizvodjača.
* Kada se mesi hleb, najbolje je da temperatura brašna bude jednaka temperaturi prostorije, pa ga iz hladne ostave treba uneti malo ranije
u kuhiju, da se zagreje. Dobro je i da se pre mešenja proseje, tako će se zagrejati i upiti više vazduha, što je značajno za narastanje testa.
* Ako za mešenje hleba koristite svež kvasac, on ne sme biti osušen niti stvrdnut. A suvi kvasac sme da bude star najviše šest meseci.
Obično se računa da je za kilogram brašna potrebno oko 30 grama svežeg, ili 15 gr suvog kvasca.
* So nikada ne treba mešati sa kvascem, jer to usporava proces vrenja. Najbolje je izmešati so sa brašnom i tek onda dodati kvasac.
* Veoma je važno da se i pre i posle narastanja testo dobro obradi rukama. Kako se to radi, najbolje da vam pokaže neka iskusnija domaćica.
U svakom slučaju, prilikom mešenja testo treba uvek okretati u jednu stranu.
* Testo koje narasta ne sme biti na promaji.
* Odličan hleb se dobija ako se testo zamesi dan ranije i ostavi da kisne sasvim usporeno, na hladnom mestu. Ali, takvo testo treba nešto duže mesiti.
* Hleb će imati sjajniju koru ako se pre hleba u pećnicu ubaci šerpica sa vrelom vodom i ostavi sve vreme dok se testo peče.
* Kora hleba ostaće hrskava ako se ispečen hleb izvadi iz pećnice i stavi na žičanu rešetku da se ohladi.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch