Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

AMERIČKA PITA OD SLATKOG KUPUSA

Zamesiti testo od
1/2 kgr brašna, 1
praška za pecivo,
200 gr margarina,
2 kašike milerama,
malo soli i
1 žumanceta.


Testo podeliti na 2 dela:
veci deo testa (2/3) uzeti za dno, a manji deo (1/3) za poklopac pite. Uzeti plitku okruglu tepsiju, pa 2/3 testa staviti na dno prethodno namazano margarinom i podići ga uz zidove suda.
Preko testa staviti fil, pa ostatak testa, koje treba prstima pritisnuti uz prethodno stavljeno testo, tako da se dobije potpuno zatvoren, čvrst rub. Premazati ga belancetom, probušiti slamkom na sredini, da može da izlazi para, pa ga peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok se lepo ne ispeče.

Fil:
1,5 kgr slatkog kupusa probariti u slanoj vodi, dobro ocediti i iseckati. 2 glavice crnog luka sitno iseckati, pa prodinstati na malo masnoće, dodati sečen kupus i sve jos malo prodinstati, tako da sva tečnost ispari. Dodati biber, sitno seckani peršun i 3 - 4 tvrdo kuvana jajeta isečena na kocke.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.