Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

Torta srce

Za tortu težine oko 2kg potrebno je:

Kore
  • 6 belanaca
  • 12 kašika šećera
  • 150 gr mlevenih oraha 
  • 1.5 kašika griza ( od ove smese ispeći dve kore )
Fil
  • 6 žumanaca
  • 4 kašike šećera
  • 100 g bele čokolade
  • 125 g maslaca
  • 125 g slatke pavlake

Kore
Umutiti 3 belanca u čvrst sneg a zatim postepeno dodavati 6 kašika šećera i mutiti sve vreme dok se šećer ne otopi. Dodati 75 g mlevenih oraha, malo više od pola kašike griza i polako pomešati. Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu masu za koru i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru. Pečene i ohladjene kore prerezati horizontalno da se dobiju 4 jednake kore.

Fil
Sjediniti žumanca i šećer pa kuvati na pari. Dodati belu čokoladu i nastaviti sa mešanjem dok se i ona ne istopi. Ostaviti fil da se ohladi, pa u hladno dodati umućen maslac i sve sjediniti mikserom. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i dodati u fil i polako promešati.
Filovati: kora - fil - kora - fil - kora...celu tortu ukrasiti umućenom slatkom pavlakom.
Ako tortu oblažete fondanom, na posljednju, četvrtu koru nemojte stavljati fil, već je samo premažite buter-kremom. Ja sam je premazala eurokremom:)))



Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch