Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

Puslica torta

Potrebno je:
10 jaja
560 g šećera
1 limun
4 kašike šećera
1 kašika brašna
4 dl mleka
300 g oraha
250 g margarina
250 g šećera u prahu
4 kesice šlaga

Priprema:
Umutiti dva puta po 5 belanaca, 280 g šećera i sok od pola limuna. Odvojeno ispeći dve kore.
Fil:
5 žumanaca kuvati na pari sa 4 kašike šećera, jednom kašikom brašna i 4 decilitra mleka. Kuvati dok se ne zgusne. Dodati 300 g samlevenih oraha. Posebno umutiti preostalih 5 žumanaca sa 250 g margarina i 250 g šećera u prahu, pa pomešati sa prohlađenim kremom.
Umutiti šlag iz 4 kesice, pa filovati tortu na sledeći način:
prvu koru premazati kremom, preko krema staviti šlag; staviti drugu koru, premazati kremom i odozgo šlagom, pa šlagom ukrasiti tortu.

3 коментара :

  1. Super ti izgleda tortica.. tek stigoh na tvoj blog pa cu malo razgledati :)))

    ОдговориИзбриши
  2. Bogi: Da sve je super, osim sto ja ne volim ove jake boje, pa makar da su i prehrambene. Radije bojiti cokoladom kremom od zumanceta i slag i eto 3 boje. Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo je potpuno drugaciji recept od onoga koji ja imam!Moram da probam a koji je bolji javicu!

    ОдговориИзбриши


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Registujte domene po povoljnoj ceni. U kontrol panelu imate potpunu kontrolu nad domenima čak iako nemate predznanje ili ste napredni korisnik. Pomoću Sitebuilder-a možete napraviti Vaš sajt - brzo i lako bez ikakvog predhodnog znanja. Jednim klikom možete pokrenuti blog ili web prodavnicu (alat je jednostavan za korišćenje i odmah možete početi sa prodajom Vaših proizvoda).

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Top blogova