Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

Milka torta

Kora: 3 belanca,
3 kašike šećera,
50g mlevenih pečenih lešnika,
1/2 kašike brašna.
Peći 4 kore, svaku posebno umutiti i peći.

Krem: 12 žumanaca penasto izmutiti sa 100g šećera.
Tome dodati 3 kašike brašna, 100g šećera i 3 pudinga od vanile.
Sve to ukuvati u 1 litar mleka. Skuvano podeliti na dva dela.
U jedan deo rastopiti 200g mlečne čokolade sa seckanim
lešnicima «Milka», a u drugi deo 200g bele «Milka» čokolade.
Kada se ohladi, u svaki deo umutiti po 1/2 margarina (po 125g).

Filuje se redom: kora – smeđi krem – žuti krem – slatka pavlaka
I tako 3 reda (potrebna je 1 litra umućene slatke pavlake),
zadnjom korom poklopiti tortu i premazati sve slatkom pavlakom.
Napomena: Slatku pavlaku mutite u malim količinama, da ne splasne,
3 po 3 dl. Nikako ceo litar odjednom.

Kore se moraju mutiti i peći jedna po jedna pošto su to belanca,
i dok se jedna peče, pripremajte drugu, da belanca ne bi "pala".
Ima dosta posla, ali je torta vrhunska, lagana i deca je obožavaju.







Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Registujte domene po povoljnoj ceni. U kontrol panelu imate potpunu kontrolu nad domenima čak iako nemate predznanje ili ste napredni korisnik. Pomoću Sitebuilder-a možete napraviti Vaš sajt - brzo i lako bez ikakvog predhodnog znanja. Jednim klikom možete pokrenuti blog ili web prodavnicu (alat je jednostavan za korišćenje i odmah možete početi sa prodajom Vaših proizvoda).

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.

Top blogova