Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

Namirnice za zdravo srce

Ukoliko želite da sačuvate zdravlje vašeg srca, onda u ishranu morate uvrstiti sedam važnih namirnicaOrasi su bogati omega-3 masnim kiselinama, vlaknima, vitaminom E i folnom kiselinom. Jedenjem neslanih oraha štitite vaše srce.

Spanać i drugo lisnato zeleno povrće sadrži gvožđe, vitamin C, vitamin A i magnezijum. Spanać sa belim lukom se može servirati kao prilog.

Zob je bogata vlaknima, a sadrži i omega-3 masne kiseline i kalijum. Ona smanjuje nivo holesterola i arterije održava zdravim. Dnevno je dovoljno pojesti manju činijicu zoba.

Špargla je tanka zelena biljka bogata hranjivim materijama, kao što su vitamini C i D. Ona deluje protivupalno, a njeno kuvanje traje veoma kratko.

Pasulj je izvor vitamina D, koji je koristan za zdravlje srca, ali i u borbi protiv stresa. Bogat je gvožđem i kalcijumom.

Borovnice su bogate antiokidansima i vitaminom C, a sadrže malo kalorija i šećera. Zbog toga ih možete jesti koliko vam je volja. Dobar su izvor vlakana, koja rešavaju probleme s grčevima i opstipacijom, čiji je uzročnik stres. Borovnice možete jesti sveže, a možete napraviti i sok.

Losos sadrži omega-3 masne kiseline. Losos na žaru će čuvati zdravlje vašeg srca. 

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.