Recepti i saveti za pripremanje hrane. Prijatno mesto za sve gurmane i one koji to još uvek nisu. Recipe search by Google.

USKRŠNJI POST (ČASNI POST ILI SVETA ČETRDESETNICA)

Način posta:

Od ponedeljka do petka posti se samo na vodi.
Subotom i nedeljom razrešava se ulje i vino.
Riba se u toku ovoga posta takodje ne jede.

Prva dva dana posta nije trebalo jesti ništa.

Na Blagovesti možete jesti ribu.

Veliki Četvrtak - jede se jednom dnevno i to hrana na ulju i vino posle završetka Svete Liturgije.

Veliki Petak - ne jede se ništa

Velika Subota - Po završenoj Liturgiji jede se hleb i voda (suhojedenje).

Dakle, post je veoma strog i način posta zavisi od zdravstvenog stanja vašeg tela, jer se od bolesnog ne može očekivati da ovako posti.
Što se tiče duhovnog posta jedno važi za sve: potpuno udaljavanje od svega sto vodi grehu.

Нема коментара :

Постави коментар


Prijatno! - Recepti i savetiAko želite da nas podržite?
Naš logo izgleda ovako.
Kod možete preuzeti na stranici administratora. Hvala!
”go"

Web panel JaZnam čini grupa ljudi koji žele da učestvuju u online anketiranju gde imaju mogućnost da izraze svoje mišljenje. Teme istraživanja su raznovrsne, tako da je učestvovanje vrlo zabavno, a pored toga za saradnju ćete biti i nagrađeni.Dakle, što više anketa ispunite – više bodova osvajate.

Ako želite da nove recepte pročitate prvi? Unesite svoju email adresu:

Čitaoci

Slučajni izbor recepta

TopOfBlogs
Prijatno je blog za pretragu kulinarskih recepata i saveta. Osmišljen kao baza za sve one koji su spremni da podele sa drugima svoje kulinarsko iskustvo. Blog je dobar oslonac za sve kulinarske početnike ali i za one koji su u kulinarstvu pronašli svoje profesionalno opredeljenje.




presearch